rodeoinformation forside Sportens discipliner Dyrevelfærd Fordomme og fakta Spørgsmål og svar forside Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

Hvis du har et spørgsmål som du ikke kan finde et svar på her på hjemmesiden, kan du indtaste det herunder. Jeg får ingen penge for det her, så jeg er også nødt til at passe mit arbejde indimellem. Derfor kan jeg ikke tjekke posten hver dag, og jeg vil heller ikke altid kunne overkomme at besvare alle de spørgsmål der kommer, men jeg gør det i det omfang jeg kan.

Hvis spørgsmålene og/eller svarene indeholder relevante oplysninger, vil begge dele blive offentliggjort her på hjemmesiden. Hvis du ikke ønsker dette, skal du blot huske at markere det inden du sender spørgsmålet.

Spørgsmål
Monika Steiner, Escholzmatt (min oversættelse fra tysk): Jeg har i længere tid af og til set bullriding-videoer på YouTube. Der ser man ofte at der er fastgjort en klokke til tyren med en snor, og at den falder af så snart tyren har kastet rytteren af. Jeg har forsøgt at finde ud af via Google hvad formålet med denne klokke er. Desværre har jeg heller ikke her læst noget om en klokke nogen steder. Kan De forklare det for mig?

Svar
For at sikre at mit svar bliver rigtigt, har jeg sendt spørgsmålet videre til en virkelig ekspert: den schweiziske tyrerytter Stefan Haltiner, som ved meget mere om tyreridning end jeg gør (selv har jeg kun redet bareback). Jeg har set mange gange at klokken er fastgjort på det reb (bullrope) som rytteren bruger til at holde sig fast på tyren. Derfor falder klokken af sammen med rebet når rytteren slipper det når han kommer ned fra tyren. Ifølge Stefan tjener klokken kun som vægt for at gøre rebet tungere så det kommer væk fra tyren så hurtigt som muligt når rytteren er kommet ned. Dette er for at forhindre at tyren får det viklet om benene og snubler i det. Lyden af klokken generer ikke tyren på nogen måde; at man anvender en klokke til dette formål, er blot en tradition.


Personlige data

Navn:

Gade/vej og nr.:

Post-nr:

By:

* Telefon:

* E-mail:

* = Ikke obligatorisk


Dit spørgsmål/din kommentar (maks. 500 tegn)

Hvad er syv + fire? Hvorfor skal jeg svare på det?

Svaret på ovenstående:

Må offentliggøres:

 
Eventuel kontaktinformation